Elite en Bkool organiseren virtuele Italiaanse klassiekers

Naar Italië afreizen is momenteel misschien niet heel verstandig, maar fietsen in de laars is wel mogelijk. Elite en Bkool organiseren in de maand oktober de Elite Italian Classics, vijf verschillende ritten over iconische Italiaanse wegen. Het leuke is dat je er ook nog een mooie prijs kunt winnen.

Elite en Bkool organiseren virtuele Italiaanse klassiekers

De Italian Classics is een virtuele competitie met enkele van de bekendste wegen in Italië. Deze competitie vindt plaats van 7 tot 27 oktober, in vijf verschillende etappes die gebaseerd zijn op populaire fietsroutes in Italië:

1. Etna: 7 tot 12 oktober

2. Cesenatico: 13 tot 15 oktober

3. Mortirolo: 16 tot 19 oktober

4. Stelvio: 20 tot 22 oktober

5. Tijdrit: 23 tot 27 oktober

Bkool meldt dat vooral de Etna, Mortirolo en Stelvio de moeite waard zijn, omdat die etappes in zeer realistische HD-video's getoond worden. Je hebt dus meerdere dagen om elk van de routes te rijden. Er worden groepsritten georganiseerd, maar je kunt natuurlijk ook in je eentje fietsen.

Uiteindelijk wordt er ook een klassement opgemaakt, maar iedereen maakt kans op een prijs. Onder de deelnemende fietsers wordt een gelukkige winnaar getrokken die een Elite-trainingsopstelling krijgt met de Suito-trainer, een Elite-trainingsmat en de Elite Sterzo, de mechanische stuurplaat. Je moet dan wel alle ritten gereden hebben natuurlijk.

De ritten vinden dus plaats op het virtuele platform van Bkool, je kunt overigens gratis meedoen wanneer je gebruikt maakt van de gratis proefperiode die ze aanbieden. Verdere informatie is hier te vinden.