Van der Poel over afgelasten Parijs-Roubaix: 'Stel je voor dat het regent die dag'

Parijs-Roubaix gaat dit jaar niet door en daar baalt Mathieu van der Poel logischerwijs flink van. "Stel je voor dat het regent die dag", zegt hij op Twitter. Via zijn ploeg Alpecin-Fenix reageert hij nog wat uitgebreider: "Het belang van de andere koersen neemt alleen maar toe."
Van der Poel over afgelasten Parijs-Roubaix: 'Stel je voor dat het regent die dag'

Van der Poel verkeert in blakende vorm en gold als één van de topfavorieten voor de Hel van het Noorden. Dankzij het coronavirus zal hij zijn debuut moeten uitstellen tot tenminste april volgend jaar. De Nederlands kampioen noemt dat bijzonder jammer. "Ik keek er enorm naar uit om eindelijk voor het eerst de Helleklassieker af te kunnen werken", vertelt hij. "We hadden normaal volgende week woensdag een verkenning gepland met het team. Parijs-Roubaix stond uiteraard met stip aangeduid en zou mijn vijfde monument moeten worden dit seizoen."

"Het is jammer dat ik dat rijtje niet zal kunnen volmaken en moet wachten tot 2021 om deze legendarische wedstrijd te kunnen rijden.Door de afgelasting neemt het belang van de komende wedstrijden, met respectievelijk Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen alleen maar toe", analyseert hij. "Anderzijds blijkt dat de keuze om Luik-Bastenaken-Luik aan mijn programma toe te voegen, de juiste was."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws