Nibali vreest gevaar uit Nederlandse hoek: 'Kelderman maakt de beste indruk op mij'

Vincenzo Nibali staat er na een week prima voor in de Giro d'Italia. Hij staat vijfde op een kleine minuut van rozetruidrager Almeida. Voor de eindzege verwacht de Italiaan het grootste gevaar uit Nederlandse hoek. "Ik hou me niet alleen bezig met Jakob Fuglsang", zegt hij. "Maar ook met Kelderman en Kruijswijk."

Nibali vreest gevaar uit Nederlandse hoek: 'Kelderman maakt de beste indruk op mij'
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman
  • Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

In een persconferentie op de eerste rustdag vertelt Nibali dat hij verwacht dat de tweede helft van de Giro hem beter ligt, maar hij houdt wel een slag om de arm voor wat betreft de weersomstandigheden. Sneeuwval zou immers roet in het eten kunnen gooien. "De organisatie zal wel met een plan-B of zelfs een plan-C komen", denkt hij. "We zijn allemaal gestart met een laag vetpercentage, dus zijn we vatbaarder voor de kou. Je moet als het koud is nog meer letten op je energieverbruik."

Over wie zijn grootste concurrent voor de eindzege is zegt hij het volgende: "Almeida is goed bezig, maar niemand kent hem goed. Ik denk dat hij zelf ook niet weet waar hij toe in staat is. We gaan nog veel van hem horen in de toekomst. Ik ben niet alleen maar bezig met Jakob Fuglsang, maar ook met Kelderman en Kruijswijk. Kelderman maakte in de eerste week de beste indruk op me. Op de Etna liet hij zien hoe sterk hij was en ook afgelopen zondag was hij weer goed."

"Tot dusver is het erg tactisch en we hebben nog maar één echt belangrijke aankomst bergop gehad", doelt de Haai van Messina op de Etna. "Er is geen ploeg die de race kan controleren, ik ben nu ook tevreden met waar ik sta in het klassement."