Mitchelton-Scott verlaat Giro na positieve coronatesten: 'Maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen'

Mitchelton-Scott heeft de complete ploeg teruggetrokken uit de Giro d'Italia na verschillende positieve coronatesten binnen de ploeg. Vier personeelsleden zijn zondagavond positief getest.
Mitchelton-Scott verlaat Giro na positieve coronatesten: 'Maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen'

Mitchelton-Scott heeft zich na ontvangst van de testen in overleg met organisator RCS direct teruggetrokken uit de wedstrijd. Op de website meldt het team dat men zich zal concentreren op de gezondheid van renners en personeel en een veilige verplaatsing naar quarantainegebieden.

Copeland: 'Gezondheid is prioriteit'

"Helaas kregen we maandagavond het bericht dat we na onze derde testronde in drie dagen een aantal positieve COVID-19-resultaten hebben ontvangen. Gezien onze maatschappelijke verantwoordelijkheid tegenover renners en staf, het peloton en de organisatie hebben we besloten om ons terug te trekken uit de Giro d'Italia", zegt teammanager Brent Copeland. "Gelukkig blijken degenen die besmet zijn met het virus asymptomatisch te zijn of milde symptomen te hebben. Voor ons is de gezondheid van al onze renners en personeel echter onze belangrijkste prioriteit. We wensen RCS en de rest van het peloton een succesvolle finish van deze Giro en we kijken er naar uit om terug te keren in 2021."

  • Mitchelton-Scott

Laatste nieuws