Van der Poel vierde winst in Ronde 'stevig': 'Frieten, biefstuk, wijn en 'andere drankjes''

Zondag won Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen en dat heeft hij goed gevierd, vertelt hij aan de Telegraaf. "Het was vrij stevig, ja", vertelt hij.
Van der Poel vierde winst in Ronde 'stevig': 'Frieten, biefstuk, wijn en 'andere drankjes''

Friet met biefstuk, wijn en 'andere drankjes'. Van der Poel heeft zijn Rondewinst goed gevierd en een paar dagen later zit hij nog steeds op die wolk, vertelt hij voor de start van de Driedaagse Brugge-De Panne aan De Telegraaf. "De eerste dag heb ik toch nog een beetje moeten herstellen van de avond daarvoor. We hebben redelijk stevig gevierd met de ploeg, al konden we natuurlijk niet heel veel doen door corona. Uiteindelijk zijn we wat gaan eten in het hotel waar we sliepen en daar dan nog wat blijven hangen. Aan de koers heb ik niet meer gedacht."

"De hele ploeg was euforisch, we hebben er wel van genoten. Bij mij is het besef wat dit betekent toch langzaam gekomen. Dit is toch wel iets unieks. Als het niet gelukt zou zijn geweest in de sprint, had ik er zeker nog van wakker gelegen. Maar nu is dit voor mij de beloning voor mijn seizoen."

Van der Poel vertelt voorts dat hij het jammer vindt dat het seizoen er nu opzit, gezien de vorm waarin hij nu in verkeert. "Bij mij is het besef wat dit betekent toch langzaam gekomen. Dit is toch wel iets unieks. Als het niet gelukt zou zijn geweest in de sprint, had ik er zeker nog van wakker gelegen. Maar nu is dit voor mij de beloning voor mijn seizoen", vindt hij.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws