Roodhooft vreest hersenschudding voor Van der Poel: 'Vreselijke klap'

Mathieu kon een sterke koers in de Driedaagse Brugge-De Panne niet afmaken. In de finale vloog de Nederlands kampioen plots de greppel in. Een ongelukkig moment. Zijn manager Christoph Roodhooft vertelt wat er gebeurde.
Roodhooft vreest hersenschudding voor Van der Poel: 'Vreselijke klap'

De Driedaagse Brugge-De Panne was een heerlijke en spectaculaire wedstrijd, maar helaas zonder Mathieu van der Poel in de diepe finale. Dankzij een windvlaag vloog hij de berm in en belandde hij in de greppel. Van der Poel bleef even liggen, maar kwam na enig moment toch overeind. Hij maakte een groggy indruk, maar stapte niet in de ambulance. In de ploegleiderswagen vervolgde hij z'n weg.

Christoph Roodhooft vertelt aan Sporza wat er gebeurde. "Op het laatste stukje met zijwind werd Mathieu van de weg gereden. Niet door iemands achterwiel. De mannen van Deceuninck-Quick Step probeerden alles op de kant te zetten en hij zal naast de weg geschoten zijn. Erg ongelukkig voor hem", zegt Roodhooft. "Hij spreekt heel erg over een pijnlijke nek, hoofdpijn en hij voelt zich heel misselijk. Hij is waarschijnlijk echt op zijn hoofd gevallen. Het zal een hersenschudding zijn. We gaan met hem naar het ziekenhuis om het te laten nakijken. Dat zal het beste zijn. Ik zag het gebeuren, het was een vreselijke klap."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws