Hindley: 'Ik ga knokken voor Wilco, wees daar maar zeker van'

De tactiek van Sunweb leverde gisteren de nodige vraagtekens op. Had Jai Hindley niet gewoon moeten wachten op Wilco Kelderman? Kelderman leek tijdens de rit behoorlijk gefrustreerd toen de ploegleidersauto hem voorbijreed. Toch zit het met de interne verhoudingen wel goed, laten beide renners na afloop weten.

Hindley: 'Ik ga knokken voor Wilco, wees daar maar zeker van'
  • Afbeelding van Jai Hindley Jai Hindley
  • Afbeelding van Wilco Kelderman Wilco Kelderman

"Het was een etappe met epische bergen, ik ben dolgelukkig met deze overwinning", tekent Het Nieuwsblad op. "Het was de beslissing van de ploeg om Tao te volgen, in zijn wiel te blijven. Ook na de klim werd dat nog eens herhaald. Uiteindelijk lost Dennis dan op de slotklim en volg ik Tao, want ik wist dat Wilco wellicht wel het roze zou nemen. Ik wist dat Tao tot de streep zou doorrijden om zoveel mogelijk tijd te pakken. De ploeg vertelde mij om te volgen en geen werk te verrichten. Dat deed ik ook, het is niet de manier van koersen waar ik van houd, maar dit wel wielrennen op het allerhoogste niveau, we zijn profs."

Hindley vertelt dat het nooit het plan was om Hart te lossen, ook omdat de Brit gewoon erg sterk rijdt bergop. Daarbij komt dat Hart een goede tijdrit heeft, beter dan Hindley. "Realistisch gezien is het voor mij moeilijker om te winnen, want mijn ploegmaat staat voor mij en mijn tijdrit is niet zo goed als Wilco", zegt hij. Daarom rijdt hij de komende dagen in dienst van Nederlandse ploeggenoot, ondanks dat hij vertrekt naar BORA-hansgrohe. "Wilco draagt de roze trui en ik ga voor hem knokken, tot het eind. Ik ga echt alles voor hem doen. Het maakt me niet uit dat hij volgend jaar voor een andere ploeg rijdt. Ik weet welke pech en blessures hij al allemaal heeft meegemaakt. Bovendien mag ik Wilco graag"