Wiggins over Hart: 'Ik hoop dat hij de kans krijg in de Tour'

Bradley Wiggins denk dat Giro-winnaar Tao Geoghegan Hart meer in zijn mars heeft dan de roze trui. Hij hoopt dat de jonge Brit zijn kunsten kan vertonen in de Tour. Dat vertelt de Tourwinnaar van 2012 aan Eurosport.

Wiggins over Hart: 'Ik hoop dat hij de kans krijg in de Tour'
  • Afbeelding van Tao Geoghegan Hart Tao Geoghegan Hart

Volgens Wiggins is de Girowinst van Hart allesbehalve toeval. "Ik hoop dat hij deze lijn doortrekt en de kans krijgt om dit volgend jaar in de Tour te laten zien", zegt Sir Wiggo. "En dat we de komende tien jaar over hem blijven praten."

"Hij zal zelf denken dat hij niet goed genoeg is en deze zege niet verdient... Hij zal er niet door veranderen. Hij voelt zich goed in de rol van knecht en zal komend jaar voor Geraint Thomas, Adam Yates en Egan Bernal rijden, maar hij is een waardig kampioen en alles wat Groot-Brittannië nodig heeft wanneer je het over rolmodellen in de sport hebt."

Geraint Thomas

"Omhoog klimmen in het klassement, wanneer er geen druk op staat is één ding, maar het is iets anders wanneer iedereen over je praat", zegt zijn ploeggenoot Geraint Thomas in zijn column in The Telegraph. "Hij is daar heel goed mee omgegaan."