Primoz Roglic timet perfect en wint 'sprintetappe' in de Vuelta, rode trui ook prooi voor de Sloveen

Twee dagen achter elkaar een kans voor de echte massasprinters? Vergeet het in de Vuelta...

primoz roglic

Nederlanders Lex Molenaar en Pim Ligthart maakten vandaag deel uit van de vroege vlucht in de tiende etappe van de Vuelta, maar die reden eigenlijk voor de vorm de hele dag voor het peloton uit. Het zou immers sprinten geblazen worden in Suances. Of ja, sprinten... Dat kan in Spanje ook betekenen dat er gewoon meer dan 2000 hoogtemeters in de rit zitten. En dus werd bijvoorbeeld Sam Bennett gelost voor de laatste kilometers ingingen.

Bovendien was het allesbehalve een vlakke sprint: de laatste 2 kilometers stegen zo'n 5% gemiddeld - al vlakte de weg in de laatste paar honderd meter wel af. Het bleek een kolfje naar de hand van niemand minder dan Primoz Roglic, die alweer zijn derde etappezege van deze Vuelta boekte.

De Sloveen timede perfect op op de hellende aankomststreep en passeerde Guillaume Martin, die veel te vroeg was aangegaan. Ook rodetruidrager Richard Carapaz mengde zich in de debatten, maar leek ook wat te vroeg voorin te zitten. De Ecuadoriaan raakte na wat gegoochel met seconden ook het rood kwijt aan Roglic. Ze hebben beiden dezelfde tijd, maar de opgetelde etappeuitslagen van de Jumbo-Visma zijn beter dan die van de INEOS-troef.

Top 10 van de dag

Algemeen klassement