Vuelta | Toppers houden kruit droog voor Angliru, Gaudu wint

Er stond een loodzware bergetappe op het programma in de Vuelta met maar liefst vier cols die de renners steeds iets hoger boven zeeniveau brachten, eindigend op de 1708 meter hoge La Farrapona.

gaudu

Movistar gooide de knuppel al vroeg in het hoenderhok in het eerste van een loodzwaar tweeluik in de Vuelta dit weekend (morgen wacht de gevreesde Angliru). De blauwen stuurden met meer dan 80 kilometer te gaan reservekopman Marc Soler vooruit richting de kopgroep met onder ander anderen bergtruidrager Guillaume Martin in de gelederen.

Daardoor liet het peloton onder leiding van INEOS en Jumbo-Visma het verschil nooit echt groot worden, maar beide ploegen zagen ook niet de noodzaak het gat écht dicht te rijden. En dus mochten de vluchters op de laatste kilometers van de slotklim gaan strijden voor de dagzege. Soler kreeg na een demarrage de David Gaudu met zich mee. De Fransman bleek de sterkste in het sprintje bergop.

In de groep der favorieten durfde alleen Aleksandr Vlasov het als enige aan om de aanval te zoeken. De jonge Rus hield een paar seconden over aan de meet, maar staat in het algemeen klassement nog steeds op grote achterstand van het rood; hij is niet in de top 10 te vinden. Wout Poels finishte een paar seconden achter Roglic en Carapaz als 12e en blijft op een negende plek in het algemeen klassement staan - hij ziet Soler over zich heen komen, maar Esteban Chaves valt weg.

Het kan niet anders of op de Angliru morgen krijgen we neer vuurwerk te zien van de klassementsmannen; waarschijnlijk boezemde die berg vandaag een beetje angst in bij de toppers.

Top 10 van de dag

Algemeen klassement