Rijdt Remco Evenepoel de Tour? 'Alles hangt af van de Spelen'

De Tour de France kent volgend jaar 58 tijdritkilometers en van dat nieuws wordt Remco Evenepoel ongetwijfeld blij. Toch is het lang niet zeker of hij de Tour wel rijdt, dat vertelt Patrick Lefevere, de grote baas bij Deceuninck-Quickstep, aan Het Nieuwsblad.
Rijdt Remco Evenepoel de Tour? 'Alles hangt af van de Spelen'

"Er werd beweerd dat ASO destijds amper tijdritkilometers inlaste om Bardet en Pinot te bevoordelen, maar dat heeft weinig geholpen", wijst Lefevere op het feit dat beide Fransen de Tour tot dusver niet wisten te winnen. "Toevallig hebben wij met Remco nog een renner die goed kan tijdrijden. Hij werd Europees kampioen, tweede op het WK..."

Maar toch is het nog geen zeker verhaal dat Evenepoel naar de Tour trekt. De jonge Vlaming heeft z'n zinnen immers gezet op de Olympische Spelen, mits die doorgaan. "Alles hangt er vanaf of de Spelen doorgaan. Remco wil absoluut naar de Spelen. We zullen moeten bekijken wat het beste past in functie van Tokio." De wegrit van de Spelen volgt op amper zes dagen van de Tour en daar wringt de schoen. "Dat is echt weinig", vindt Lefevere. "Je moet toch rekenen op een vlucht van minstens tien uur en een jetlag. Ik wil ook het parcours van de Giro nog afwachten. Als de Italianen ook hun best doen met de tijdritten, is dat voor Remco misschien een betere combinatie met de Spelen."

  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws