Gesink geniet in de Vuelta: 'Schade die ik aanricht op Angliru geeft voldoening'

Net als in de Tour maakt Robert Gesink in de Vuelta een sterke indruk. De 34-jarige Varssevelder reed op de Angliru kilometers lang op kop in dienst van Primoz Roglic. "Leuk om te doen", vertelt hij in het AD.
Gesink geniet in de Vuelta: 'Schade die ik aanricht op Angliru geeft voldoening'

In de krant noemt Gesink Roglic een dankbare jongen om voor te werken en "Als ik zie welke schade ik aanricht op de Angliru, geeft dat voldoening", vertelt hij.

Ook in de Tour reed Gesink op een hoog niveau en dat niveau trekt hij nu ook door in de Vuelta. "Ik verbaas me zelf ook wel een beetje. We hebben de Tour benaderd en gereden alsof dat de enige koers van het jaar zou zijn", legt hij uit. "Daarna was ik wel opgebrand. Had ook last van mijn luchtwegen, geen corona hoor, maar het was niet fijn. Thuis in Andorra heb ik de training opgepakt. Dat is voor mij natuurlijk automatisch een soort hoogtestage. Ik ben nog niet helemaal kapot nu. Nog een week voor het grote doel."

Volgens Gesink is Roglic, ondanks dat hij op de Angliru wat tijd verloor, goed in orde. "Hij pakt hier ook weer drie ritten. Dat begint bijna gewoon te worden, maar dat is het natuurlijk niet. Carapaz zal de beentjes ook wel voelen. Als ploeg rijden we sterk. Sepp Kuss is niet normaal. We keken die rit van de Angliru ­terug in de bus op weg naar het hotel. Dan hoor je iedereen: ‘Sepp, dáár deden je benen toch zeker wel een keer pijn?’"

  • Robert Gesink

Laatste nieuws