Primoz Roglic na Vuelta-winst: 'Ben hier elke dag gestart alsof het een klassieker was'

Het was behoorlijk spannend voor Roglic en Jumbo-Visma maar hij redde het. Een reactie van de Sloveen.

primoz roglic
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Primoz Roglic kraakte, zag Carapaz langzaam uit het zicht verdwijnen, maar hij toonde karakter en wist het verschil te beperken. Met alleen het sprintersbal in Madrid nog op het programma en een voorsprong van 24 op naaste belager Richard Carapaz kan winst in de Vuelta hem niet meer ontgaan. Gek genoeg speelde zijn winst in Luik-Bastenaken-Luik een belangrijke rol in het veroveren van de rode trui, zei de Sloveen na afloop van de etappe naar skistation La Covatilla.

"Daardoor stond ik toch anders aan de start van de Vuelta. Ik ben hier drie weken lang elke dag gestart alsof het een klassieker was." Die koersinstelling zorgde ervoor dat de Jumbo-Visma-kopman wat aanvallender reed dan in de Tour. Met vier etappezeges won hij voor de tweede keer achter elkaar de Ronde van Spanje, wat vorig jaar zijn eerste winst in een grote ronde betekende. "De eerste grote ronde winnen is iets speciaals, maar om dat succes te herhalen is net zo mooi."

Dat succes hing na de aanval van Carapaz nog even aan een zijden draadje, maar met Lennard Hofstede, die in de kopgroep had gezeten, dook er ineens een 'reddende engel' op in de slotkilometer. "Ik was blij dat ik hem zag daar. Elke meter die Lennard op kop reed was welkom", aldus Roglic.

Met Sepp Kuss, George Bennett en niet te vergeten Robert Gesink aan zijn zijde beschikte roglic sowieso weer over een beresterke ploeg. "Het hele team heeft het ontzettend goed gedaan. Ik wil ze daar heel erg voor bedanken", besloot Roglic.