Seizoen voorbij, afkicken van de koers in 7 stappen: hier is je wielermethadon

Helaas, het wielerseizoen zit erop. Geen koers meer op tv. Maar helemaal 'cold turkey' gaan is geen goed idee. Daarom schreven wij een stappenplan waarmee je op een gezonde manier afkickt van 4 maanden achter elkaar bijna elke dag koers op tv. Op deze manier krijg je geen last van trillende handjes en andere ongemakken. Doe er je voordeel mee!
lege weg

1) Kijk, eerst nog dagelijks, de sprint uit De Ronde tussen Van der Poel en Van Aert terug

Maar bouw het langzaam af. In november kan het nog iedere dag; vanaf december slechts drie dagen en dan in januari nog één keer per week. In februari begint het nieuwe seizoen weer (als het goed is). Hieronder kun je de sprint vanaf 2.32 zien - het hele filmpje kijken mag de komende twee weken ook nog van ons afkickprogramma...

2) Kijk drie keer per week naar de windkracht en de windrichting op een weersite

Zoek op Google Maps ergens in de wereld een weg op die vrij is van bomen en hou voor dat traject drie keer per week de windkracht en de windrichting in de gaten. Jazeker, de kenner weet genoeg: dit is het viruele waaieralarm. Zou het op jouw traject op de kant zijn gegaan als er de dagen dat jij het checkt koers zou zijn geweest?

Hier kun je dus windfinder.com voor gebruiken

3) Koop twee katten en noem ze Michel en José

Of Karsten en Jeroen, of desnoods Maarten en Stef. Dat maakt allemaal niet zo heel veel uit. Zolang je je katten maar vernoemt naar een commentaarduo. Op die manier blijft de koers altijd een beetje dichtbij je. Je kan dan altijd aan je katten Michel en José vragen: komt Tom Dumoulin nog terug op z'n oude niveau? Op den duur zul je een antwoord gaan herkennen in het gemiauw.

Michel en José in hun commentaarhokje. (bron: YouTube)

4) Draag twee dagen per week een gele, roze of rode trui

Dat hoeft geen wielertrui te zijn, maar surf naar je favoriete webwinkel - of echte winkel, maar dat hoeft dan niet op een surfplank - en schaf daar wat warme truien aan in de kleuren van de drie grote rondes. Zo houden Tour, Giro en Vuelta je deze winter warm.

Joe Merino, dat zou ook een prima coureur van pak 'm beet EF Pro Cycling zijn

5) Fluister iedere dag je drie favoriete wielertermen tegen jezelf

We raden aan om het te doen rond de tijd dat een wielerkoers normaal gesproken finisht, zo tussen half vijf en half zes 's middags. Schaam je niet en fluister gewoon liefdevol bijvoorbeeld de termen 'chasse patate', 'linkeballen' en 'ribbedebie' zachtjes maar goed hoorbaar voor jezelf. Het is niet uit te sluiten dat je er kippenvel van krijgt.

6) Slaap met een knuffelleeuwtje

De nachten zijn het zwaarst. Je kunt soms badend in het zweet wakker worden van een nachtmerrie waarin je droomde over een wereld zonder wielrennen. Dan is het fijn als er zo'n Tour de France-leeuwtje naast je ligt dat je even kunt knuffelen.

7) En natuurlijk blijf je Wieler Revue volgen

Online blijven we actief om je op de hoogte te houden van het laatste nieuws (want de wielerwereld draait altijd door), proberen we je te vermaken met columns, hebben we wielerquizzen voor je klaar staan en steken we onze mening over de koers ook niet onder stoelen of banken.

Een nieuwe Wieler Revue op papier vind je ongeveer over twee weken in de schappen. Of je neemt een abonnement, dat is nog veel beter natuurlijk. Hier vind je alle mogelijkheden om je te abonneren!

Laatste nieuws