Patrick Lefevere naar Poolse rechtbank om zaak Groenewegen, Jakobsen wil ook zaak aanspannen

Dylan Groenewegen heeft van de UCI een schorsing van 9 maanden gekregen, maar daarmee is de kous nog niet af. Patrick Lefevere heeft samen met verzekeraar Europ Assistance een klacht ingediend bij het gerecht in Polen. Ook Fabio Jakobsen wil waarschijnlijk een zaak beginnen.

Patrick Lefevere naar Poolse rechtbank om zaak Groenewegen, Jakobsen wil ook zaak aanspannen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Een paar dagen terug werd de strafmaat van de UCI bekend. De internationale wielerbond schorst de sprinter van Jumbo-Visma tot en met 6 mei 2021, wat inhoudt dat hij vanaf 7 mei weer mag koersen. Groenewegen en zijn ploeg hebben deze schorsing geaccepteerd.

In beide gevallen draait de zaak vooral rond schadevergoeding. Jakobsen wil hoogstwaarschijnlijk een zaak aanspannen in Nederland, zo met Het Laatste Nieuws. "Wanneer de zaak voorkomt weten we niet", vertelt Lefevere aan de Belgische krant. "Zoals in de meeste juridische kwesties wordt dat wellicht iets van de langere termijn."

Overigens wil Lefevere, zoals hij het zelf uitdrukt, geen woorden vuil maken aan de strafmaat die de UCI heeft opgelegd. "Niet omdat ik bang ben voor de reactie, maar gewoon omdat het genoeg is geweest." Hij meldt voorts dat het naar omstandigheden goed gaat met Jakobsen. "Ik schrok vooral van zijn optimisme. Hij is strijdvaardig, hij ziet het zitten om terug te keren en zei dat hij geen schrik heeft."

Nieuws
  • Cor Vos