Revolutie bij INEOS? Brailsford wil een 'cool as hell racing team' 

INEOS-baas Dave Brailsford heeft wilde plannen. Komt hier iets van terecht of is het gepraat voor de bühne

dave brailsford

INEOS en diens naamsponsorvoorganger Sky kennen we vooral van de Skybots die bergop col na col het tempo bepalen. Bij toeval - in zowel de Tour als de Giro vielen de kopmannen weg - liep het dit jaar heel anders. Het kan weleens een blessing in disguise zijn geweest, of een geluk bij een ongeluk. Want wat er daarna - met name in de Giro - met de ploeg gebeurde heeft een blijvende indruk achtergelaten bij manager Dave Brailsford, zo vertelt hij in een interview aan de website Cyclingtips.

Het heeft de Brit namelijk aan het denken gezet. Hij wil een andere koers inslaan met z'n team. "Als ik wegga bij dit team, dan wil ik het achterlaten als een team waar ik van had gehouden als 19-jarige jonge renner: a cool as hell racing team. Daarom gaan we het individu op de eerste plaats zetten in plaats van het team. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar: weg met het keurige school uniforms-imago! Meer ruimte voor renners om zich te ontplooien."

Brailsford zegt dat hij door alle successen een beetje gevangen zat in het keurslijf van Sky/INEOS. "In de vroege Sky-jaren wonnen we met onze aanpak. Dan verlaat je zo'n strategie ook niet zomaar. Maar nu hebben we gezien dat mensen het veel meer waarderen als we het anders aanpakken. Ik wil niets liever doen dan werken aan een ploeg waar de wielrenners écht ehh.. tsja.. wielrennen, zoals we dat in de Giro hebben gedaan", besluit Brailsford. We gaan zien of er echt wat van terecht komt. Laten we het hopen!