E3 Prijs Harelbeke krijgt andere naam én meer beklimmingen in 2021

Nieuws over wat vaak toch wel een van de leukste wedstrijden van het seizoen is. Wordt het nog leuker?
zdenek stybar

In de volksmond zal hij waarschijnlijk altijd de E3 Prijs Harelbeke of simpelweg E3 Harelbeke blijven heten, maar officieel gaat de Vlaamse (semi)klassieker door het heuvelland een andere naam krijgen. Vorige edities ging de koers door het leven als de E3 BinckBank Classic; in 2021 zal hij de E3 Saxo Bank Classic heten. Een revolutionaire verandering is dat niet, want Saxo Bank is al het moederconcern van BinckBank. De Deense bank nam BinckBank in 2019 over en de merknaam van die laatste (beleggings)bank zal op termijn verdwijnen.

Ook niet revolutionair, maar wel belangrijker dan een naamsverandering is de toevoeging van drie klimmetjes aan het parkoers voor 2021. De organisatie maakte gisteravond bekend dat de 63ste editie van de wedstrijd op vrijdag 26 maart op het programma staat met de Kanarieberg, de Eikenberg en de Oude Kruisberg.

De Hogerlucht verdwijnt uit het parkoers, maar bekende namen als de Paterberg, de Oude Kwaremont en de Karnemelkbeekstraat blijven onderdeel van de koers, die in 2021 17 hellingen zal bevatten. Afgelopen seizoen werd de E3 Prijs Harelbeke in verband met corona niet verreden. In 2019 was Zdenek Stybar de sterkste in Harelbeke en mocht hij met een groot glas bier op het podium staan (zie foto bij dit artikel).

Laatste nieuws