Ook in 2021 geen publiek bij Ronde van Vlaanderen en andere Vlaamse voorjaarskoersen

In Vlaanderen neemt men het zekere voor het onzekere. Alle voorjaarskoersen van Flanders Classics worden volgend jaar zonder publiek verreden. Dat zegt CEO Tomas Van Den Spiegel.
Ook in 2021 geen publiek bij Ronde van Vlaanderen en andere voorjaarskoersen

Net als dit najaar dus geen mensenmassa's op de Oude Kwaremont. Dat alles heeft te maken met het coronavirus natuurlijk. Misschien is er tegen die tijd wel een vaccin, maar Flanders Classics wil geen risico's nemen. "Er is maar één scenario", legt Van Den Spiegel uit in HLN. "En dat is zonder publiek. Zo gaan we het hele klassieke voorjaar werken."

Dit geldt dus niet alleen voor de Ronde van Vlaanderen, maar voor alle koersen van Flanders Classics; Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars Door Vlaanderen, De Scheldeprijs en de Brabantse Pijl. "Natuurlijk zou ik liever zien dat Mathieu van der Poel en Wout van Aert door een massa van mensen zij aan zij de Oude Kwaremont oprijden, maar dat zal ook in 2021 helaas niet het geval zijn. Het is niet tof, maar het belangrijkste is dat er gekoerst kan worden", zegt Van Den Spiegel, die ook meteen de financiële impact benadrukt. Geen publiek betekent immers ook geen VIP-tenten. "Het komt niet in ons op om de wedstrijden dan maar niet te organiseren. We kunnen dit zonder publiek nog één keer doen, maar daarna echt niet meer."

Laatste nieuws