HomeNieuwsCavendish regelde sponsor die zijn contract betaalt: 'Zo wil ik niet stoppen'

Cavendish regelde sponsor die zijn contract betaalt: ‘Zo wil ik niet stoppen’

Mark Cavendish regelde zelf het geld dat nodig was om zijn terugkeer bij Deceuninck-Quickstep te bekostigen. Dat vertelt Patrick Lefevere, die het nog te vroeg vindt om het over Touretappes te hebben.

“Na de laatste koers in De Panne nodigde ik hem uit op m'n kantoor en hij zei tegen me: 'Ik wil zo niet stoppen. Ik wil terugkeren'”, doet Lefevere zijn verhaal. “Ik zei hem: 'Mark, ik heb echt geen euro. M'n budget is er al doorheen.' Hij zei me dat hij wel bij me kon rijden wanneer hij iemand vond die zijn contract betaalde. Ik wilde dat wel geloven, maar wist dat het moeilijk zou worden. Een week later belde iemand die vertelde dat ze met Mark gesproken hadden en dat ze geïnteresseerd waren. Uiteindelijk kwamen we eruit.”

Lefevere vertelt dat z'n hart ja zei, maar z'n verstand nee zei: “Het is een risico, maar hij brengt een hoop. Hij is nog altijd erg beroemd en we hebben alleen maar positieve reacties gehad op Twitter. Ik ben blij dat iedereen blij is en vind het fijn dat hij een kans krijgt. Ik denk niet dat hij het verdiende om te stoppen op de manier hoe hij reed in de afgelopen wedstrijden.”

Hodeg, Bennet en Jakobsen

De grote vraag is natuurlijk of Cavendish, zeker nadat hij gesukkeld heeft met het Eppstein-Barr virus, nog op niveau terug kan keren. “Voor mij start hij op nul”, zegt Lefevere. “We nemen hem erbij voor z'n ervaring, maar om duidelijk te zijn: hij is geen trainer, performance manager of ploegleider. Hij kan wel zijn ervaring overbrengen. Hij is de beste sprinter van zijn generatie, dus hij kan tips geven aan jongens als Alvaro Hodeg, Fabio Jakobsen, die bijna de beste sprinter in de wereld was, en Sam Bennett, die sterk is maar soms over zichzelf twijfelt. Mark kan helpen en als hij een koers kan winnen zou dat geweldig zijn.”

Een droom van Cavendish is nog altijd om het recordaantal van 34 etappezeges in de Tour te verbreken, dan wel te evenaren. Dat record staat nu op naam van Eddy Merckx. Cavendish zijn teller staat op 30 zeges. Met groenetruidrager Sam Bennett in de ploeg is deelname aan de Tour beslist geen sinecure voor Cav. “Ik ben te oud om te dromen”, zegt Lefevere daarover. “We hebben hem niks beloofd. Hij sluit wat laat bij ons aan en vroege wedstrijd als de Tour Down Under zijn verdwenen, dus we moeten het zien. We maken een goed programma voor hem, maar eerst moet hij naar een goed niveau groeien. Maar de beste renners rijden bij ons de beste wedstrijden.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen…

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch...

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Manager SD Worx: ‘Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit’

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt...

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...