Niels Albert waarschuwt Van Aert: 'Het zal elk jaar verergeren'

Wout van Aert was in Boom teleurgesteld met zijn vierde plaats. Voor Niels Albert was die vierde plaats logisch. Hij heeft daar namelijk een goede verklaring voor en heeft ook een waarschuwing voor zijn landgenoot van Jumbo-Visma.

Niels Albert waarschuwt Van Aert: 'Het zal elk jaar verergeren'
  • Wout van Aert Wout van Aert

"Ik vind dat Wout streng was voor zichzelf", schrijft Niels Albert in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Misschien schat hij dat anders in, maar het niveau ligt echt wel hoog in de cross. Ik vind het normaal dat anderen op dit moment beter zijn. Wout mist de feeling. Het sturen op zachte tubes, het schuiven op een gladde ondergrond: hij heeft het niet."

Volgens Albert komt dat omdat de concurrentie wel dagelijks bezig is met veldrijden. "Mannen als Iserbyt, Aerts en Vanthourenhout zijn dag in, dag uit bezig met veldrijden:, zegt hij. "Omgekeerd lees ik dat Wout amper op zijn crossfiets gezeten heeft en dat hij opnieuw zonder vertrokken is naar Spanje. Logisch dat er dan een verschil is."

Albert waarschuwt Van Aert dan ook en maakt de vergelijking met Zdenek Stybar. "Ik waarschuw hem: qua techniek zal het elk jaar verergeren. Ik neem Stybar als voorbeeld: hij was vroeger technisch één van de besten, maar - en ik ga het groter zeggen dan ik het bedoel - als je hem nu ziet, is het een sukkelaar. Omdat hij het niet meer gewoon is. Wout gaat daar ook niet aan ontsnappen."

Volgens Albert geldt bovenstaand ook voor Mathieu van der Poel. Al vermoedt hij dat Van der Poel al vaker op z'n crossfiets heeft gezeten dit najaar. Maar: "Hoe minder Mathieu crosst, hoe meer tijd ook hij nodig zal hebben."

Cyclocross
  • Cor Vos