Adrie van der Poel: 'Ga er vanuit dat Mathieu meteen meedoet voor overwinning'

Aanstaande zaterdag maakt Mathieu van der Poel zijn seizoensdebuut in het veld. Voor de wereldkampioen is de druk hoog en volgens zijn vader Adrie gaat hij meteen meedoen om de knikkers.
Adrie van der Poel: 'Ga er vanuit dat Mathieu meteen meedoet voor overwinning'

Wout van Aert reed al enkele crossen en vanaf zaterdag duikt de andere grote tenor van de cross het veld in. Vader Adrie ziet het wel zitten, zo vertelt hij aan Sporza. "Ik ga ervan uit dat hij meteen meedoet voor de overwinning", klinkt het. "Hij zit goed in zijn vel en is met een goed gevoel op stage vertrokken. In principe kom je dan met een nog beter gevoel terug. Mathieu zal er sowieso veel zin in hebben."

Momenteel is Mathieu van der Poel nog op trainingsstage in het Spaanse Benicassim. In de loop van deze week keert hij terug naar de Lage Landen. "Na zijn val in de Driedaagse Brugge-De Panne heeft hij zijn rust gepakt en zich goed kunnen voorbereiden. De puntjes op de i zetten, dat doet hij nu nog niet, dat zou iets te vroeg zijn. Maar ik ga ervan uit dat hij vooraan mee zal doen", besluit Adrie.

Roodhooft: 'Winnen van Iserbyt niet evident'

Alpecin-Fenix manager Philip Roodhooft houdt nog een slag om de arm: "De verwachtingen liggen niet gigantisch hoog, want het wegseizoen heeft lang geduurd", zegt hij. "Uiteraard weten we wel dat Mathieu vanaf de eerste wedstrijd mee zal doen voor het podium. Het kan wel, de overwinning. Zeg nooit nooit. Hij zal zeker niet weggereden worden. Maar winnen zal niet evident zijn, als je ziet hoe Iserbyt bijvoorbeeld rondrijdt."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws