KNWU annuleert NK Baanwielrennen

In samenwerking met de organisatie heeft de KNWU besloten om het NK Baanwielrennen dit baanseizoen af te gelasten. De maatregelen naar aanleiding van het coronavirus verhinderen dat er een NK georganiseerd kan worden.

KNWU annuleert NK Baanwielrennen

Het NK Baanwielrennen stond aanvankelijk gepland van 27 tot en met 29 december, in Apeldoorn. Met de nieuwe update vanuit de overheid vind zowel de KNWU als de organisatie het niet realistisch dat er binnen afzienbare tijd wedstrijden plaats kunnen vinden. "Een kampioenschap op de baan heeft wat ons betreft als voorwaarde dat alle deelnemers de kans hebben om minimaal drie weken op de piste te trainen voorafgaande aan het evenement", legt manager sport van de KNWU Henk van Beusekom uit. "Daar is voorlopig geen uitzicht op. Een eventuele verschuiving van dit NK naar februari heeft niet onze voorkeur omdat dan veel op meerdere disciplines uitkomende renners in voorbereiding op de weg zijn. Dit, in combinatie met het nog niet hebben van perspectief op verruiming, maakt het voor ons kortom onafwendbaar dit besluit te nemen."

Vanuit de organisatie klinken ook praktische bezwaren. Rens Kamphuis legt dat namens Libéma Profcycling uit. "Voorlopig zijn wedstrijden nog niet toegestaan voor iedereen zonder A-status is en mogen er maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn. Wij hebben altijd naar de mogelijkheden gekeken vanuit organisatorisch oogpunt, maar voor ons staat het belang van de renners voorop. Toch heeft ook de organisatie een bepaalde voorbereidingstijd nodig om alles goed en veilig voor iedereen te kunnen organiseren", klinkt het. "Uiteraard zijn wij teleurgesteld, maar de situatie vraagt helaas om dergelijke beslissingen. Wij kijken momenteel alweer vooruit naar het volgende baanseizoen en bouwen nu al aan een mooie kalender voor renners en publiek."

Nieuws
  • Cor Vos