Rebellin (49 inmiddels) krijgt er geen genoeg van: 'Zo blij als een kind'

Davide Rebellin mag dan 49 zijn, hij heeft nog lang geen genoeg van koersen. De Italiaan doet er nog een seizoen bij, in Cambodiaanse dienst. Het wordt zijn 29e (!) jaar als prof.

Rebellin (49 inmiddels) krijgt er geen genoeg van: 'Zo blij als een kind'

Davide Rebellin werd prof in 1992. Drie jaar nadat de Muur viel en het jaar waarin Miguel Indurain zijn tweede Tour de France won. Tom Dumoulin en Peter Sagan waren nog te jong voor de peuterspeelzaal en het zou nog jaren duren voordat Mathieu van der Poel, Wout van Aert of Remco Evenepoel geboren zouden worden.

Rebellin reed de afgelopen jaren voor het Kroatische Meridiana Kamen en ondanks dat de coronacrisis dit jaar roet in het eten gooide, liet hij bij tijd en wijle prima uitslagen zien. Zo werd hij nog achtste in de Sibiu Tour, zijn enige etappekoers dit jaar.

In het verleden won de Italiaan meerdere grote koersen. De Amstel Gold Race, Waalse Pijl (3 keer) en Luik-Bastenaken-Luik staan op zijn palmares. In 2009 liep hij tegen de dopinglamp en moest hij twee jaar vanaf de zijlijn toekijken. Inmiddels koerst Rebellin dus alweer bijna een decennium, sinds die schorsing.

"Passie is mijn drijfveer", tekent Het Nieuwsblad op. "De voorbereidingen op de koersen en het gevoel dat ik ervaar tijdens wedstrijden, dat zorgt ervoor dat ik beter leef. En dan ben ik zo blij als een kind. Er is veel veranderd sinds ik begonnen ben. Ik train meer op explosiviteit. Dan focus ik mij meer op de kwaliteit van de trainingen dan op de kwantiteit. Daarnaast volg ik al vijf jaar een vegetarisch dieet. Misschien stop ik halverwege het seizoen, of eind 2021. Hoe dan ook blijf ik bezig met de fiets."

Nieuws
  • Cor Vos