Kersvers Belgisch Sportman van het Jaar Wout van Aert in belangstelling INEOS

Wout van Aert kreeg nog maar eens een trofee en z'n superseizoen is ook in Engeland niet onopgemerkt gebleven.

wout van aert

Het kan voor Wout van Aert niet op; de Belg hengelde gisteravond zijn zoveelste trofee van het jaar binnen en werd gekroond tot Sportman van het Jaar van België. De renner van Jumbo-Visma haalde twee keer zoveel punten als voetballer Romelu Lukaku. Remco Evenepoel werd derde in de verkiezing; de jonge Belg won de verkiezing vorig jaar nog.

De sportprijs gaat in België geregeld naar een wielrenner, want in 2016 mocht Greg van Avermaet zich Sportman van het Jaar noemen bij onze Zuiderburen. Philippe Gilbert won de prijs van 2009 tot en met 2011 maar liefst drie keer achter elkaar. Ook Tom Boonen, Sven Nys en uiteraard Eddy Merckx sleepte de sportprijs binnen. De Kannibaal deed zijn bijnaam eer aan en won de trofee zes keer achter elkaar, van 1969 tot en met 1974.

Ondertussen is ook het superseizoen van Wout van Aert niet onopgemerkt gebleven in Engeland, want Team INEOS zou belangstelling hebben voor de Vlaming. Volgens Wielerflits hebben er al gesprekken plaatsgevonden tussen zijn management en dat van de Britse ploeg.

Het is overigens allesbehalve zeker dat Van Aert na 2021 voor de Britse ploeg zal uitkomen, want de Belg liet al meermaals doorschemeren dat hij het prima naar z'n zin heeft bij Jumbo-Visma. En zijn management en dat van de Nederlandse ploeg zijn óók in gesprek met elkaar. Na het successeizoen van Van Aert hangt er alleen wel een ander prijskaartje om de nek van de Belg.

Nieuws
  • Cor Vos