17 Serieuze en minder serieuze voorspellingen voor het wielerjaar 2021

Onze redacteur keek in zijn glazen bol en zag deze voorspellingen..
mathieu van der poel glazen bol

1) Patrick Lefevere gaat iemand uitschelden op Twitter

Wie? Geen idee. Het kan iedereen zijn. Van de eigenaar van de frietkot die niet genoeg mayonaise bij z'n frieten doet tot een renner/ploegleider van een andere ploeg die iets doet wat niet naar de zin is van Don Pat. Maar dat iemand een scheldkanonnade met weinig interpunctie gaat ontvangen van Lefevere is wel duidelijk, waarschijnlijk ergens in februari al.

2) Mathieu van der Poel wordt wereldkampioen Fortniten

Naast de wereldtitel veldrijden, de wereldtitel op de weg en goud op de Olympische Spelen bij het mountainbiken behaalt Mathieu van der Poel ook nog een wereldtitel in het Fortniten. Hij besteedt er naar eigen zeggen twee uur per dag aan en als MVDP ergens twee uur per daag aan besteedt, dan is hij er de beste van de wereld in. Niet zo'n gewaagde voorspelling..

3) (O ja, hij pakt ook het geel)

Dit is een veel gewaagdere voorspelling, want ik bedeelde Van der Poel al Olympisch goud en het schijnt dat je dan twee weken voor de Spelen al in quaraintaine moet en dat overlapt met de Tour. Nou ja, dan zit er niks anders op voor Van der Poel om in Frankrijk drie weken voor het peloton uit te rijden.

Van der Poel, die fietsend zit te fortniten in een shirtje waarin we hem door al titels en gele truien weinig gaan zien..

4) Jonathan Vaughters presenteert EasyToys als Giro-sponsor en EF rijdt drie weken lang met een dildo op het shirt

Net als vorig jaar met de eendenshirts van skateboardmerk Palace heeft Jonathan Vaughters een truc speciale in huis voor de Giro. Deze keer strikt hij seksspeeltjesfabrikant EasyToys als sponsor. Jeweetwel, het bedrijf dat na veel gedoe met de KNVB uiteindelijk toch FC Emmen mocht sponsoren.

De UCI doet een stuk minder moeilijk. Ze gaan voor de start van elke etappe wel de lengte van de dildo op het shirt opmeten, maar als die aan de UCI-richtlijn 6.32.392.1 voldoet (het zogenaamde maximale-lengte-dildo-op-wielershirt-protocol) dan is er niets aan de hand. Op de tijdrithelm zal overigens een beflapje prijken.

Zoiets, maar dan dus met dildo en beflapje

5) Remco Evenepoel wint Luik-Bastenaken-Gent-Wevelgem-Luik

De jonge Belg heeft tijdens L-B-L zo'n grote voorsprong nadat hij er op de Redoute vanonder muist, dat hij de tijd heeft om ook nog even het parkoers van Gent-Wevelgem mee te pakken.

6) Peter Sagan is weer helemaal terug en troeft Wout van Aert én Mathieu van der Poel af in de klassiekers

Sagan is weer helemaal z'n oude ik in het voorjaar. Niks generatiewissel. Wat Van der Poel en Van Aert ook in eendrachtige samenwerking proberen, ze krijgen hem er niet af in zowel De Ronde als Parijs-Roubaix en hij vloert ze in de sprint. Julian Alaphilippe was in de Ronde van Vlaanderen al geveld door een drone die tegen hem op vloog en kon dus niet meesprinten.

Peter Sagan met de handen in de lucht, wat we in 2021 dus weer veel vaker gaan zien

7) Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux presenteert in mei nóg eens twee naamsponsors

En zodoende zal de ploeg in de Tour door het leven gaan als Intermarché-Pauwels Sauzen-Wanty-Christine Le Duc-Gobert Materiaux. Door deze naamsverandering heeft Herbert Dijkstra in de Tour geen tijd meer om het over kastelen te hebben als er een renner van Intermarché-Pauwels Sauzen-Wanty-Christine Le Duc-Gobert Materiaux in de kopgroep zit..

8) Karsten Kroon spot een zeldzame Sumatraanse grondkoekoek tijdens de Giro

Net op het moment dat collega Jeroen Vanbelleghem een taaitaaipop naar binnen zit te werken, spot Karsten het dier. Bijzonder, want in principe komt deze vogel alleen, zoals de naam al doet vermoeden, op Sumatra voor.

Karsten 'Freek Vonk' Kroon

9) Devin van der Wiel van Team Tour de Tietema wordt vierde in de Vuelta

De drie heren van Tour de Tietema beginnen een eigen wielerploeg en dat werpt voor met name Devin z'n vruchten af. In de Vuelta komt hij net zo onverwachts als Tom Dumoulin in 2015 bovendrijven als klassementsrenner. In de dertiende etappe pakt hij de rode trui. Heel Nederland is in de ban van Van der Wiel.

Maar helaas, in de voorlaatste etappe wordt hij in het pak genaaid door Movistar en Astana, die samen een coup plegen. Enric Mas wint de Vuelta. Miguel Angel Lopez wordt tweede. Alejandro Valverde maakt het Movistar-feest compleet en pakt een podiumplek door in de laatste rit drie boni's weg te kapen voor de neus van Van der Wiel. Wat een leed!

10) De rebusmaker bij de NOS slaagt er eindelijk in een rebus te maken die niemand kan oplossen

Iets met een plaatje van een Sumatraanse grondkoekoek, een ventilator en een airfryer, maar helemaal niemand kan er chcocola, laat staan een wielrenner, van maken. Dione kan het kekke wielershirt niet uitdelen aan een kijker en geeft het dan maar aan gast Hilbrand Nawijn, die geheel verrassend een fanatiek wielrenner blijkt te zijn tegenwoordig.

11) Jumbo-Visma contracteert een oud-deelnemer aan Ter Land Ter Zee En In De Lucht voor het seizoen 2022

Want bij dat programma is ook altijd een schans betrokken, dus ze zien wel toekomst in Hubert Loefkes, die in 2009 de originaliteitsprijs in de wacht sleepte door, verkleed als één van de Bananen in Pyjama's, in een rijdende banaan mee te doen aan Blij Dat Ik Glij.

12) Alejandro Valverde kondigt aan te stoppen met wielrennen

Maar kondigt óók alvast een comeback aan voor 2024: "Het bloed zal tegen die tijd kruipen waar het niet gaan kan en daarom kondig ik nu alvast aan dat ik tegen die tijd weer op de fiets stap."

Alejandro Valverde, weer wereldkampioen in 2024?

13) Nog meer mensen kondigen in navolging van Valverde een comeback aan

Waar 2020 het jaar van de jonge wielrenners was, wordt 2021 het jaar van de oudgedienden. Thomas Dekker, Laurens ten Dam, Ludo Dierckxens, Marzio Bruseghin, Chris Boardman, Gert Jakobs, Wim Van Huffel, Jens Voigt, George Hincapie en Roger de Vlaeminck; ze kondigen allemaal aan hun rugnummer weer op te spelden.

14) De organisaties van de Giro, Tour en Vuelta maken bekend dat de rondes in 2025 hun grand depart allemaal in het buitenland zullen hebben. Een unicum.

De Giro start in Reims (Frankrijk), de Tour in Cadiz (Spanje) en de Vuelta in Bologna (Italië).

15) Thymen Arensman wint de Giro

De ploegleiding van Sunweb laat in de Giro de jonge Arensman niet wachten op kopman Jai Hindley als die het tempo bergop van Stefan Küng niet kan volgen (hij is in de Giro van 2021 de Rohan Dennis van dienst..) In de beslissende tijdrit pakt Thymen de 17 seconden die hij nodig heeft op David Gaudu.

16) Fabio Jakobsen keert terug en wint

Hier is de wens natuurlijk heel erg de vader van de gedachte, maar Fabio Jakobsen wordt weer wielrenner. In de zevende etappe van de Vuelta is hij in de massasprint Arnaud Démare, Devin van der Wiel (hij kan ook al sprinten!) en Fernando Gaviria.

17) En eind oktober 2021 ziet Patrick Lefevere het licht: hij wordt Boeddhist en realiseert wereldvrede

Tegen oktober is het een heel andere wereld. Iedereen gevaccineerd en Patrick Lefevere doorgaat een transformatie. Allemaal dankzij Bokje Otto natuurlijk. - in 2022 wordt hij de nieuwe Dalai Lama, maar dat is wel erg ver op de zaken vooruitlopen. Eerst maar eens kijken of de voorspellingen voor 2021 allemaal gaan uitkomen..

Laatste nieuws