Mathieu van der Poel slaat openingsweekend over: 'Ronde en Roubaix hoofddoelen'

Zoek niet naar Mathieu van der Poel in de Omloop Het Nieuwsblad of Kuurne-Brussel-Kuurne. De Nederlands kampioen geeft de voorkeur aan de UAE Tour. In die rittenkoers opent hij meteen zijn wegseizoen.
Mathieu van der Poel slaat openingsweekend over: 'Ronde en Roubaix hoofddoelen'

"Ik denk dat dat een betere aanloop is richting de klassiekers waarop ik nog net iets meer mijn pijlen richt dan het openingsweekend", legt Van der Poel uit aan Sporza. Vervolgens rijdt de Nederlands kampioen of Parijs-Nice, of Tirreno-Adriatico. Hij weet nog niet welke van de twee het wordt. Wanneer hij kiest voor Parijs-Nice, kan hij de Strade Bianche niet rijden. "Daar had ik nog niet bij stilgestaan", bekent hij. "Ik moet het nog eens allemaal bekijken. Als het gaat, zou ik wel graag de Strade Bianche rijden."

Voor het vervolg van het voorjaar hoeven we weinig verrassingen te verwachten. "Mijn programma zal een beetje hetzelfde zijn zoals altijd", klinkt het. "Met als hoofddoel de 2 monumenten: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De Hel zou het hoogtepunt van mijn voorjaar moeten zijn."

Naast de bovenstaande wedstrijden is het ook al duidelijk dat Van der Poel zijn opwachting maakt in Dwars door Vlaanderen.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws