De Cauwer: 'Er zal tactisch anders gekoerst moeten worden'

Mathieu van der Poel en Wout van Aert maakten vorig jaar grote indruk in de kasseiklassiekers. Voor de andere ploegen, onder andere AG2R Citroën, ligt er dus een grote uitdaging. Volgens José De Cauwer maakt dat het er alleen maar interessanter op.
De Cauwer: 'Er zal tactisch anders gekoerst moeten worden'

Bij onze collega's van Sporza laat De Cauwer zijn ligt schijnen over AG2R-Citroën, dat met onder meer Greg Van Avermaet en Bob Jungels flink heeft geïnvesteerd in de klassiekerkern. Van Avermaet treft daar zijn boezemvriend Naesen, wat volgens De Cauwer een voordeel is: "Eerlijk zijn tegenover elkaar wordt essentieel. Van Avermaet en Naesen trekken al jaren met elkaar op en gunnen elkaar veel, dus dat kan wel goed werken."

Bij de Franse ploeg moeten de boezemvrienden opboksen tegen onder meer Van Aert en Van der Poel. Volgens De Cauwer is dat niet makkelijk. "Dat komt vooral ook omdat Van Aert en Van der Poel zelf de koers maken, Naesen en Van Avermaet zullen fysiek in orde moeten zijn om mee te kunnen. Bovendien moeten ze Van Aert en Van der Poel altijd zien kwijt te spelen. Want als je met hen naar de streep gaat, ben je geklopt."

De oplossing is volgens De Cauwer om voor de aanval te kiezen: "Attractief koersen, samen met Deceuninck-Quick Step. Door de sterkte van Van Aert, Van der Poel en Alaphilippe zal er tactisch anders moeten worden gekoerst. Dat maakt van 2021 een interessant jaar. De tegenstanders zullen meer open moeten koersen. AG2R kan al vroeg pionnen meesturen in de ontsnapping."

Laatste nieuws