Michel Wuyts: 'Rentree Cavendish bij Deceuninck-QuickStep moet niet meelijwekkend worden' 

De Sporza-commentator laat zijn licht schijnen over de toch wel verrassende overgang van Mark Cavendish naar Deceuninck-QuickStep.
michel wuyts

Het leek er even op dat Mark Cavendish zijn carrière zou beëindigen, maar de Brit vond toch nog onderdak, en niet bij de minste ploeg: Deceuninck-QuickStep van manager Patrick Lefevere, voor wie hij ook al reed van 2013 tot 2015. Michel Wuyts hoopt op de website van Sporza het beste van de reünie, maar heeft ook wel z'n bedenkingen.

"Dat Lefevere hem weer in zijn team opnam, getuigt van mensenliefde, maar om te zeggen dat we de oude Cavendish weer terug zullen zien, nee, dat denk ik niet. Sinds zijn zware val in de Tour van 2017 hebben we hem nooit meer aan de top gezien. het is te hopen dat zijn rentree bij Lefevere niet meelijwekkend wordt. Want dan loopt het fout. Wat hij nu doet, mis essentieel. Hoe bereidt hij zich voor? Hoe bouwt hij dat de komende weken nog uit?"

De wielercommentator gunt het 35-jarige sprintkanon van weleer het beste. "Hij zal hopen af en toe eens voor de winst mee te doen. Ik mag alleen maar hopen dat het hem lukt, al is het maar één keer. Maar tussen dat hopen en het effectief doen, zit een groot verschil. Wellicht kan hij zich spiegelen aan z'n concurrent van weleer: André Greipel. Niet de Greipel van nu, maar die van toen hij ook 35 was. Die deed toen nog wel mee voor de ritzege in grote rittenkoersen."

Laatste nieuws