'Team DSM wilde zelf van Hirschi af'

De reden van het vertrek van Marc Hirschi bij Team DSM is vooralsnog niet duidelijk. Het zou om geld gaan, maar volgens Het Laatste Nieuws wilde Team DSM zelf van de Zwitser af.
'Team DSM wilde zelf van Hirschi af'

De Zwitserse krant Blick meldde gisteren dat Hirschi er qua loon flink op vooruit gaat. 'Fietsmiljonair', stond er met grote letters. Hirschi zou bij UAE een miljoen Zwitserse franken per jaar kunnen bijschrijven, terwijl hij bij Team DSM in 2019 nog voor een minimumloon (29.730 euro) op de loonlijst stond. Over zijn salaris in 2020 bij (toen nog) Sunweb wordt overigens niet gerept. Hirschi won vorig jaar immers een Touretappe en de Waalse Pijl, waardoor het niet waarschijnlijk is dat de Zwitser nog altijd een minimumloon zou verdienen.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft het vertrek van de Zwitser helemaal niet met geld te maken. UAE Team Emirates zou hem ook niet hebben weggekocht bij Team DSM. Volgens de Belgische krant wilde de ploeg van Iwan Spekenbrink zelf van de Zwitser af en is er ook niet gesproken over een afkoopsom. Dat het vertrek van Hirschi zo laat bekend werd gemaakt heeft een juridische reden. Waarom Team DSM van haar beloftevolle renner afwilde wordt niet bekendgemaakt.

  • Team DSM
  • Marc Hirschi

Laatste nieuws