Kelderman kopman BORA in Tour: 'Top-5 moet mogelijk zijn'

Wilco Kelderman stapte deze winter over van Sunweb naar BORA-hansgrohe en is bij zijn nieuwe ploeg meteen kopman voor de Tour de France. De nummer 3 van de afgelopen Giro d'Italia kijkt vol vertrouwen vooruit.
Kelderman kopman BORA in Tour: 'Top-5 moet mogelijk zijn'

In zijn eerste seizoen bij zijn nieuwe ploeg wordt Wilco Kelderman meteen uitgespeeld in de grootste wedstrijd van het jaar. En daar heeft hij zin in. "Er zitten dit jaar veel tijdritkilometers in, het parcours past bij mij", vertelt hij aan In de Leiderstrui. "Ik kijk ernaar uit om die uitdaging aan te gaan. Top-5? Ja, ik denk dat dat wel mogelijk moet zijn. Ik zal er alles aan doen om in de beste vorm aan de start te staan met de ploeg. Als ik goed ben, is een goed klassement zeker mogelijk, maar ik plak er nog geen nummer op."

Als alles verloopt volgens plan zal BORA-hansgrohe met een sterke selectie aantreden, want ook Peter Sagan en Pascal Ackermann zitten in de voorlopige Tourselectie. Dat betekent dat niet de hele ploeg in dienst van Kelderman gaat rijden, maar dat ziet hij zelf niet als een probleem, integendeel: "Ik hou ervan om met meerdere doelstellingen naar een koers te gaan, dat er niet echt één leider is. Je hebt voor iedere etappe een andere focus, dat is goed. Het is is de grootste wedstrijd van het jaar, dus die is altijd stressvol."

Meer ervaring bij BORA

Overigens heeft Kelderman het prima naar z'n zin bij BORA-hansgrohe. Hij vertelt dat hij er meteen een goed gevoel bij had toen hij in gesprek raakte met de ploeg. Een verschil met zijn oude ploeg Sunweb is dat er volgens hem bij BORA-hansgrohe meer ervaren renners rondrijden. "We hebben hier wat grotere namen, die weten wat ze moeten doen. Het is heel relaxed. DSM (eerst Sunweb, red.) is misschien meer een opleidingsploeg, maar geen slecht woord over hen", legt hij uit. "Als je wat ouder bent, je weet iets meer wat je wil en je weet hoe je die doelen wil bereiken, dan is het fijn om daarover in gesprek te kunnen met je coach. Bij DSM lag toch meer een plan klaar, van hoe iets gedaan moest worden."

  • BORA-hansgrohe
  • Wilco Kelderman

Laatste nieuws