Tom Pidcock vervroegt seizoensstart, rijdt openingsweekend én Vuelta

Tom Pidcock heeft grote plannen voor dit seizoen. Hij neemt geen pauze na het veldritseizoen, maar gaat in één streep door naar het openingsweekend. Ook wil hij de Vuelta rijden.
Tom Pidcock vervroegt seizoensstart, rijdt openingsweekend én Vuelta

"Op 31 januari eindigt mijn veldritseizoen en vanaf februari rij ik voor INEOS", vertelt het multitalent in de Lanterne Rouge Cycling Podcast. "Het idee was omdat in maart te doen, maar we wijzigen het naar februari. Ik rij de Mediterranean Epic, een mountainbikewedstrijd, en daarna de Ronde van de Algarve en het Vlaamse openingsweekend. Ik neem geen pauze."

"Na die eerste wedstrijden rij ik de Strade Bianche", vertelt hij verder. "Maar hopelijk kan ik in juni een blok op de mountainbike doen en daarna hopelijk de Olympische Spelen. Vervolgens wil ik de Vuelta en het WK op de weg rijden."

Pidcock maakt dus meteen zijn debuut in een grote ronde. "Ik wil heel graag een grote ronde rijden", legt hij uit. "Ik rij hem niet als klassementsleider, maar om het team te ondersteunen. Ik doe dat graag en er is geen druk om te presteren, waardoor presteren juist weer makkelijker word. Knechten voor anderen vind ik soms erg leuk."

Laatste nieuws