Tour de France niet in gevaar voor Wilco Kelderman, helm redt leven Andreas Schillinger

Dat zegt zijn Duitse teambaas. Je leest ook dat het voor Andreas Schillinger heel anders had kunnen aflopen zonder helm.
wilco kelderman

Na de aanrijding op het trainingskamp van BORA-hansgrohe verloopt de seizoensstart van Wilco Kelderman natuurlijk heel anders dan gehoopt, maar de schade lijkt toch nog enigszins mee te vallen. Eerder deze week reed de Gelderlander alweer zijn eerste kilometers op Zwift en teambaas Ralph Denk zegt nu ook dat de Tour de France, het hoofddoel voor Kelderman dit seizoen, niet in gevaar komt.

Dat zegt de besnorde Duitser tegen de Duitse website Sport1. "Je schrikt altijd als je hoort dat het iets met een wervel is, maar het valt enigszins mee. Tuurlijk, mist Wilco wat trainings- en koerskilometers in februari, maar we denken dat hij in maart weer terug kan zijn. De Tour komt zeker niet in gevaar. Hij zal vier tot zes weken niet kunnen koersen."

Denk prijst zich overigens 'gelukkig' met de gevolgen van de crash voor Kelderman en de andere teamgenoten die erbij betrokken waren. "Als je de beelden ziet, had het allemaal veel erger kunnen aflopen." Ook Andreas Schillinger, samen met Kelderman de zwaarst getroffene bij de aanrijding is duidelijk. "Mijn helm heeft mijn leven gered. Op m'n helm is duidelijk de afdruk van een kettingblad te zien. Dus je kunt je wel voorstellen wat er was gebeurd als dat mijn hoofd was geweest.."

  • Wilco Kelderman

Laatste nieuws