Mathieu van der Poel wint en is sterk uit trainingsstage gekomen: 'Maar reed wel met vermoeide benen rond'

De wereldkampioen gaat na z'n trainingsstage bij de cross in Hamme gewoon door met waar hij daarvoor al bezig was: winnen.
mathieu van der poel

Na een drukke kerstperiode met bijna elke dag een cross gelastte Mathieu van der Poel een pauze in om op trainingsstage naar Spanje te gaan. Die stage stond uiteraard in dienst van het het WK volgende week, maar vanmiddag in Hamme tijdens een manche in de X2O Badkamers Trofee bleek al dat het hem zeker geen windeieren heeft gelegd.

Na een kwartier door de modder rijden nam Van der Poel de leiding en die stond hij alleen nog even af aan Michael Vanthourenhout na een fietswissel. Wout van Aert kwam wat langzamer op gang na zij (korte) stage in Spanje, maar was halverwege wel opgerukt naar een tweede plaats op 19 seconden van Van der Poel. Die voorsprong kwam in het laatste half uur niet meer in gevaar; al kwam Van Aert nog wel wat dichterbij. Uiteindelijk eindigde de Belg op 7 seconden van de wereldkampioen.

Van der Poel was na afloop duidelijk over de benen die hij vandaag had. "Het was niiet super, maar wel goed. Het is nog zeker niet wat het volgende week moet zijn. Maar ik heb ook nog een week. Ik reed hier toch wat met zware, vermoeide benen rond. Bovendien was het echt bizar glad op sommige stukken. Ik maakte, net als anderen, behoorlijk wat fouten. Maar uiteindelijk ga ik niet klagen.."

De zege betekende de vijfde achtereenvolgende overwinning voor Mathieu van der Poel in Hamme. Morgen starten zowel Van der Poel als Van Aert bij de wereldbekerwedstrijd in Overijse. Een week later is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen: het WK in Oostende.

Laatste nieuws