Salaris Hirschi gaat flink omhoog: '14 keer zoveel als bij Sunweb'

Zowel Team DSM als Hirschi gaven geen uitleg bij zijn opmerkelijke transfer naar UAE Team Emirates. L'Equipe weet echter meer. De Zwitser gaat veel meer verdienen en krijgt ook meer vrijheid.
Salaris Hirschi gaat flink omhoog: '14 keer zoveel dan bij Sunweb'

In overleg met zijn voormalige ploeg Team DSM stapte Marc Hirschi begin deze maand onverwacht over naar UAE Team Emirates. Zowel renner als ploegen wilden niet uitweiden over de reden van overstap. Volgens UAE Team Emirates kwam de Zwitser vrij op de transfermarkt en hoefden ze niet te aarzelen.

Er gingen al geruchten over een financiële vooruitgang en L'Equipe bevestigt dat. Hirschi zou bij UAE een miljoen gaan verdienen, ruim 14 keer zoveel als de 70.000 waarvoor hij bij Team DSM op de loonlijst stond. De Fransen melden ook dat Hirschi in december al aanstuurde op een vertrek. Hij zou hebben geklaagd over het gebrek aan erkenning en kreeg geen felicitaties na een goed seizoen. Daarnaast zou hij er financieel niet veel op vooruit gegaan zijn, ondanks dat hij de Waalse Pijl en een Touretappe won. Volgens L'Equipe is Hirschi weggelopen bij het gesprek.

Los van de financiën voelde hij zich niet op zijn plek, zo vertelt een familielid aan de krant. "Marc is een introverte jongen en het strenge beleid bij Sunweb werkte verstikkend voor hem. Hij wilde zich vrijer voelen", liet het familielid optekenen.

  • Marc Hirschi

Laatste nieuws