Pas 19-jarige Pim Ronhaar wereldkampioen bij beloften: 'Ik geloofde het niet tot de laatste ronde'

Dat is nummer één voor Nederland!
pim ronhaar

Vooraf was Ryan Kamp de grote favoriet om er, net als vorig jaar, met de wereldtitel bij de beloften vandoor te gaan in Oostende, maar op het loodzware parkoers was de regenboogtrui vanmiddag voor een andere Nederlander. De pas 19-jarige Pim Ronhaar greep na een sterke race de titel.

Ronhaar reed vanaf ronde twee in z'n eentje vooraan. De eerste paar rondes bleef z'n voorsprong schommelen tussen de 5 en 10 seconden, maar bij het ingaan van de laatste ronde was z'n voorsprong op de Belgen Kielich en Versrtynge en Ryan Kamp 19 seconden. De titel was binnen voor de Tukker, die met een fraai zegegebaar - hij deed een vogel na - over streep kwam. Daarachter reed Ryan Kamp na een moeilijke start alsnog naar een tweede plaats.

Ronhaar was na afloop zelf enigszins verrast door zijn zege. "Ik geloofde het niet tot de laatste ronde. maar het is echt waar, what the fuck! Daarna Ryan ook nog tweede, Nederland heeft zich goed laten zien. Het was wel superlastig. Op het strand stond het water heel hoog. Je lijnen houden was ook moeilijk."

Waar de toekomst van de jonge Ronhaar ligt, weet hij nog niet. "De komende twee á drie jaar focus ik me sowieso nog op het veld en offroad - ik wil deze zomer ook mountainbiken. Ik zal al wel met de ploeg een mooi wegprogramma rijden. Op den duur zal ik wel de keuze moeten maken. Maar dat is voor later, nu eerst genieten van die regenboogtrui", lacht Ronhaar.

Laatste nieuws