De startlijst van de Ronde van Burgos mag er zijn! Een Nederlandse favoriet én crosser die zich hoopt te laten zien op de weg!

Het wegwielrennen op de Olympische Spelen is voorbij, de Ronde van Burgos is van start gegaan. 

Arensman

De voorbereidingskoers op de Vuelta a España duurt vanaf vandaag tot komende vrijdag. Er wachten in de Spaanse regio een sprintetappe, twee heuvelritten, een bergetappe en op donderdag een individuele tijdrit. Bij gebrek aan de paar buitenaardse toppers belooft het een spannende ronde te worden.

Wie staan er zoal aan de start? Team Visma | Lease a Bike pakt uit met sterke selectie. Met Ben Tulett, Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks heeft de ploeg meerdere ijzers in het vuur. Ook interessant om te volgen: Robert Gesink is begonnen aan zijn last dance.

Een van de topfavorieten door de individuele tijdrit is echter een Nederlander: Thymen Arensman. Hij moet normaalgesproken in staat worden geacht om in de bergetappe de schade dusdanig te beperken dat hij het in de individuele tijdrit kan afmaken. Bij INEOS Grenadiers zijn ook Brandon Rivera en de piepjonge Andrew August interessant om in de gaten te houden.

Daar blijft het niet bij, want er staan meer dan genoeg grote namen aan het vertrek. Wat te denken van Sergio Higuita (Red Bull-BORA-hansgrohe), Nairo Quintana (Movistar), Finn Fisher-Black (UAE Team Emirates), Damiano Caruso, Antonio Tiberi (beiden Bahrain-Victorious) en Tao Geoghegan Hart (Lidl-Trek). Zeker die laatste, die de Tour de France aan zich voorbij zag gaan door ziekte, is ook een grote kanshebber op de eindzege.

Rentree

Dan zijn er ook nog een hoop renners die terugkeren in competitie. Oké, Victor Lafay (Decathlon-Ag2r La Mondiale) deed dat eerder al, maar in de Ronde van Burgos hoopt hij een volgende stap te zetten in zijn vormcurve. De Fransman, die vorig jaar een rit won in de Tour de France, kampte lange tijd met knieproblemen.

Max Poole van Team dsm-firmenich PostNL brak in de Tirreno-Adriatico zijn elleboog, maar maakt nu pas zijn rentree. Net als Jay Vine, die zwaar geblesseerd raakte bij de zware val in de Ronde van Baskenland waarbij ook Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel betrokken waren.

Dan zijn er naast Gesink en Arensman nog de nodige Nederlanders die zijn gestart in de Ronde van Burgos: Ide Schelling, Jetse Bol, Julius van den Berg, Enzo Leijnse, Tim Naberman, Martijn Tusveld, Bauke Mollema, Sam Oomen en Pim Ronhaar. Die laatste maakt zijn debuut als stagiair van Lidl-Trek.

Nieuws
  • Cor Vos