Roger De Vlaeminck: 'Zonder lekke band wint Van Aert'

Op voorhand voorspelde Roger De Vlaeminck dat Wout van Aert wereldkampioen veldrijden zou gaan worden. Dat gebeurde niet en volgens Monsieur Paris Roubaix was dat te wijten aan de lekke band van z'n landgenoot.
Roger De Vlaeminck: 'Zonder lekke band wint Van Aert'

"Hoe lang heeft hij op die leeglopende voorband moeten rijden? Was het geen 500 meter? Ah, vent, onderschat het niet: zoiets kost je ongelooflijk veel krachten!", zegt De Vlaeminck tegen Het Laatste Nieuws. "Zeker tegen een concurrent als Mathieu van der Poel, die absoluut geen gewone is. Zonder die pech had Wout gewonnen, zeker weten. Wat is dat toch telkens met die twee? Dat ultieme, razendspannende duel tot op de streep is ons verdorie maar niet gegund. Altijd ziet wel iemand zijn kansen gehypothekeerd door pech. Zo spijtig."

Daarmee denkt hij iets heel anders dan Adrie van der Poel, die zijn zoon juist zag terugkomen voordat Van Aert een lekke band kreeg. De Vlaeminck is ook lovend over de wereldkampioen: "Toen hij bij Van Aert kwam en er meteen over ging, kreeg hij vleugels. Logisch. Toch was ik in Wouts plaats niet zo fel tekeer gegaan van in de eerste ronde. Hij had Mathieu even de kop moeten opdringen in die eerste zandstroken. De kat uit de boom moeten kijken en zien hoe hij er precies doorreed."

  • Wout van Aert

Laatste nieuws