BREAKING: Alpecin-Fenix van Mathieu van der Poel stapt uit UAE Tour

Voor de winnaar van de eerste etappe en leider in het algemeen klassement Mathieu van der Poel zit de UAE Tour er na één etappe alweer op. De ploeg verlaat de ronde nadat een staflid positief testte op het coronavirus.

breaking-alpecin-fenix-van-mathieu-van-der-poel-stapt-uit-uae-tour
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Gisteren was het nog feest voor Alpecin-Fenix, nadat Van der Poel op indrukwekkende wijze de eerste etappe had gewonnen. Vandaag laat de ploeg weten zich terug te trekken. "De gezondheid van alle betrokkenen primeert", stelt men op Twitter. "In overeenstemming met de organisatie hebben we besloten om ons terug te trekken uit de race. We doen dat om de wedstrijdbubbel veilig te houden en om de wedstrijd veilig door te kunne nlaten gaan."

"Het team was op de hoogte gesteld van een positieve test van een staflid. Deze test is op zondagavond afgenomen. Nadat we het testresultaat ontvingen, is die persoon meteen in isolatie gegaan. Iedereen die in contact is geweest met diegene, zit in zelfisolatie, zoals dat volgens de regels wordt voorgeschreven. Alle teamleden ondergaan verdere tests de komende dagen, terwijl ze in isolatie blijven."

Vandaag gaat de UAE Tour verder met een tijdrit van 13 kilometer. David Dekker van Jumbo-Visma, gisteren tweede, mag nu de leiderstrui aantrekken.

Nieuws
  • Cor Vos