doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Belgische bondscoach: 'Verwacht spektakelstuk zaterdag, Van der Poel de grote favoriet als hij start'

Sven Vanthourenhout beschouwt voor op het openingsweekeinde en de rest van de voorjaarsklassiekers.
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60fbb6ca3ee28 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fbb6ca3ee28 img{#fig-60fbb6ca3ee28 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60fbb6ca3ee28 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fbb6ca3ee28 img{#fig-60fbb6ca3ee28 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60fbb6ca3ee28 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fbb6ca3ee28 img{#fig-60fbb6ca3ee28 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60fbb6ca3ee28 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fbb6ca3ee28 img{#fig-60fbb6ca3ee28 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}mathieu van der poel
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Op de website van Sporza liet de Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout zijn licht schijnen over de komende voorjaarsklassiekers en het openingsweekeinde in het bijzonder. Zijn verwachtingen zijn bijzonder positief voor de Nederlandse wielerliefhebber, want hij verwacht Mathieu van der Poel zowel in de Omloop Het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne op de bovenste trede van het podium*.

*Op moment van schrijven is het nog niet officieel dat MVDP in beide koersen start, maar die kans is wel erg groot. Hieronder lees je de stand van zaken.

Vanthourenhout denkt dat het wel goed komt. "Zijn ploeg zal er alles aan willen doen om hem op de startlijst te krijgen. En als hij op de startlijst komt, is hij de grote favoriet voor mij. Wat ik van hem gezien heb in de UAE Tour is gewoon indrukwekkend. Ook voor Kuurne is hij mijn favoriet, en anders tip ik op Démare."

Als Van der Poel start, denkt de bondscoach niet dat zijn aanwezigheid alleen al de koers lam legt omdat iedereen naar hem kijkt. "Het wordt een spektakelstuk denk ik. De honger bij die renners is zo groot. Ze gaan strijden met open vizier. Uiteraard weten ze ook wel dat als Mathieu start, hij ook meteen topfavoriet is. Maar die mannen gaan toch vooral van hun eigen sterkte uit."

Daar speelt ook de huidige situatie een rol in volgens Vanthourenhout. "Vergeet niet dat we nog altijd in een situatie zitten waar de wedstrijdprogramma’s nog steeds niet zijn zoals in het verleden. Heel wat voorbereidingskoersen zijn weggevallen, sommige renners zijn nog maar toe aan hun eerste koersdag. We hebben ook met jonge renners te maken, mannen die zich absoluut willen bewijzen."

Voor de rest van het Vlaamse voorjaar verwacht de bondscoach dat we te maken krijgen met 'De Grote Drie': Van der Poel, Van Aert en Alaphilippe. "Laat ons eerlijk zijn. Je ziet wat je ziet. Daar kan je niet omheen. Als er niets mis gaat, zullen zij heel wat wedstrijden domineren. En als die mannen hun zinnen ook gezet hebben op bijvoorbeeld Dwars door Vlaanderen en de E3, dan wordt het moeilijk voor de rest. Dat is waar. Dan gaat er niet zo heel veel meer overblijven."

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws