Van Avermaet: 'Hoopte met die groep over de Muur te komen'

Greg Van Avermaet zat mee met de groep der favorieten, maar kon Julian Alaphilippe niet volgen toen die aanging op de Berendries. Na afloop blikte de Olympisch kampioen met gemengde gevoelens terug.
Van Avermaet: 'Hoopte met die groep over de Muur te komen'

"Omdat het amper waaide, was het een relatief kalme en makkelijke dag", vertelt de Olympisch kampioen na afloop. "Na de Molenberg kwamen we met een sterke groep voorop en ik denk dat dat een goede situatie voor me was. Ik hoopte dat we met deze groep over de Muur zouden trekken, maar toen Alaphilippe aanviel op de Molenberg kon ik niet volgen. Zijn aanval was indrukwekkend, maar niet goed voor mijn koers. Vanaf dat moment was er geen overtuiging meer in de groep, daarom kwam er nog een grote groep terug en werd het een groepssprint. In een kleinere groep zou ik nog wel een kans gehad hebben."

"Ik denk dat we het als ploeg goed gedaan hebben, maar het was moeilijk om het verschil te maken. Het was geen superzware koers en de verschillen waren erg klein. Ik hoopte op meer in de eerste klassieker, maar hopelijk gaat het morgen in Kuurne beter."

  • Greg Van Avermaet

Laatste nieuws