Greg Van Avermaet over vaccinatie: 'Ik ben niet een of andere Djokovic' 

De Belg gaat in op de vaccinaties. Hij wil niks te maken hebben met 'Kamp Djokovic'.

greg van avermaet
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Greg Van Avermaet kwam afgelopen najaar in het nieuws doordat hij zijn mindere presteren weet aan problemen met het immuunsysteem die volgens hem zouden zijn ontstaan door de vaccinatie(s) tegen het coronavirus.

Nu er een nieuw jaar is begonnen en er in de sportwereld veel ophef is over Novak Djokovic, die het vaccin weigerde en loog over informatie bij z'n visumaanvraag voor Australië om daar aan de Autralian Open deel te kunnen nemen, wil Van Avermaet toch even duidelijk stellen hoe hij erin staat, zegt hij in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

"Ik ben absoluut een voorstander van vaccinatie. Ik zou niet willen dat men denkt dat ik een of andere Djokovic ben." De Belg is nu zelf twee keer gevaccineerd en kreeg november jongstleden te maken met een coroanvirusinfectie. "Had ik die niet gekregen, dan was ik nu ook al geboosterd", besluit Van Avermaet.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.