Van Avermaet kwakkelt met immuunsysteem: 'Waarschijnlijk door het vaccin'

2021 is tot nog toe niet het jaar van Greg Van Avermaet. Gisteren werd de renner van AG2R Citroën pas 104e in de tijdrit van de Benelux Tour. Hij weet zelf wel wat er aan scheelt. Zijn immuunsysteem is bezig te vechten tegen een onbekende tegenstander. Volgens de renner zelf kost hem dat net die paar procentjes topvorm.

Van Avermaet kwakkelt met immuunsysteem: 'Waarschijnlijk door het vaccin'
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Aan Het Nieuwsblad vertelde Van Avermaet dat hij voluit was gegaan in de tijdrit, maar dat hij zijn normale niveau niet haalt. Eigenlijk is hij al sinds de Tour de France op de kwakkel. In die periode werd hij gevaccineerd tegen het coronavirus, met het vaccin van Pfizer. Hij heeft inmiddels een bloedonderzoek ondergaan, vertelt hij.

"Het is niet echt goed", vertelt hij over de uitkomsten van dat onderzoek. "Het is te zeggen: aan de bloedwaarden, is niks te zien. Perfect, zoals altijd, wat ook mijn grote sterkte is, maar andere data bewijzen dat er iets mis is met mijn immuunsysteem. Mijn lichaam is aan het vechten tegen een onbekende tegenstander en dat is waarschijnlijk het vaccin."

Overigens is Van Avermaet wel voorstanden van vaccineren, hij liet zit graag prikken zodat hij zorgeloos naar Tour en Spelen kon afreizen. Toch brengt het vaccin wat problemen met zich mee, denkt hij. "Het is te zeggen: ik slaap goed, train goed en voel mij goed, maar mis drie procent van mijn topvorm."

Het goede nieuws is dat Van Avermaet nu weet waar het aan ligt. Hij wil de komende dagen wat dokters raadplegen om te kijken wat verstandig is. Hij legt zich nog niet neer bij een einde seizoen en wil de komende dagen kijken hoe het gaat lopen, maar hij houdt wel een slag om de arm: "Op deze manier heeft het WK ook geen zin."

Nieuws
  • Cor Vos