Van der Poel: 'Ik heb me geamuseerd'

Mathieu van der Poel was dé man van de dag in Kuurne-Brussel-Kuurne. De kopman van Alpecin-Fenix smeet met zijn krachten, maar amuseerde zich best.
Poel

"Ik heb me geamuseerd vandaag. Ik geloof dat dit de beste manier is om me klaar te stomen voor de komende klassiekers. Het was niet een vooropgezet plan om al zo vroeg te gaan, maar de ingeving van het moment. Ik kreeg Narvaez mee en daar heb ik veel aan gehad. Ik hoopte dat er een groepje sterke renners na de Kwaremont zou komen aansluiten, maar dat gebeurde niet."

Toch liet Van der Poel zich niet terugzakken in het pelotonnetje. "Omdat we een flinke voorsprong behielden koos ik ervoor om door te rijden. Ik had niet het gevoel dat ik alleen harder kon rijden dan met die mannen, dus daarom heb ik gekozen om niet aan te vallen in de finale. Helaas zaten achter ons nog teveel koppeltjes die zich konden leegrijden om ons terug te pakken."

Aanstaande woensdag rijdt Van der Poel de GP Le Samyn, die hij ter elfder ure nog heeft toegevoegd aan zijn programma. In voorbereiding op de Strade Bianche heeft hij dus drie koersdagen in de benen.

"Ik denk wel dat dat voldoende is. Ik voel me vrij goed en ook over vandaag had ik een goed gevoel. Of ik na vorig jaar nog wat recht te zetten heb? Ik vind van niet. Ik heb de eerste maand van vorig seizoen, na de coronabreak, niet echt naar behoren gepresteerd vond ik zelf. Ik merk dat ik nu heel anders ben dan vorig jaar na die pauze. Ik kom nu uit het crosseizoen en heb net als de afgelopen jaren de goede flow te pakken. Maar Strade Bianche is een enorm lastige koers met veel meer klimmen dan iedereen denkt. Ik hoop weer een leuke koers te rijden."

Laatste nieuws