Kuurne-winnaar Pedersen: 'Altijd je benen laten spreken en niet met slechte excuusjes komen'

Mads Pedersen heeft Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. Voor zijn ploeg Trek-Segafredo was dat een fijne opsteker, nadat ze gisteren in Omloop Het Nieuwsblad niet in het stuk voorkwamen.
Kuurne-winnaar Pedersen: 'Altijd je benen laten spreken en niet met slechte excuusjes komen'

"Jasper (Stuyven, red.) deed een perfecte leadout en het was fantastisch om dat af te kunnen maken vandaag", vertelt de wereldkampioen van 2019 na afloop van Kuurne-Brussel-Kuurne. Gisteren, in Omloop Het Nieuwsblad, kwam zijn ploeg er niet aan te pas en dat zorgde voor de nodige motivatie. "Gisteren verklootten we het behoorlijk, dus het is fijn om te tonen dat we meedoen", omschreef Pedersen, die daarbij een vierlettering Engels woord gebruikte. "Je moet altijd je benen laten spreken en niet met slechte excuusjes komen. Ik denk dat we dat op de goede manier gedaan hebben vandaag."

"We zaten in een goede situatie met Jasper in de eerste groep", analyseert hij de wedstrijd. "Hij heeft ook een goede sprint en had ook wel kans te winnen. We waren dus wel tevreden met die situatie, maar voor mij was het natuurlijk beter toen alles bij elkaar kwam."

Het is voor Pedersen zijn tweede overwinning in een Vlaamse voorjaarskoers, nadat hij vorig jaar (in het najaar) Gent-Wevelgem won. "Ik koers graag in België en ik vind de kasseien ook leuk. Normaal gesproken is de sfeer beter met alle toeschouwers erbij. Het is mooi om een landgenoot op te volgen als winnaar en m'n landgenoten een beetje competitie te geven", besluit hij.

  • Mads Pedersen

Laatste nieuws