'Uitspraken Sénéchal vielen in verkeerde keelgat bij Alpecin-Fenix'

Toen hij (met gebroken stuur) de finishstreep van Le Samyn overkwam, wees Mathieu van der Poel naar het logo van zijn sponsor Alpecin. Een op het oog onschuldig gebaar, maar er zat meer achter.
'Uitspraken Sénéchal vielen in verkeerde keelgat bij Alpecin-Fenix'

Dat vertelt 'de spion van het peloton' aan Sporza. Dit is een anonieme profrenner die, zoals de Vlamingen het omschrijven, zijn collega's nauwgezet in de gaten houden. Volgens die renner zijn er wat spanningen tussen Deceuninck-Quick Step en Alpecin Fenix. Die spanningen zijn ontstaan door uitspraken van Florian Sénéchal, de Fransman in dienst van de ploeg van Lefevere.

"Florian Sénéchal had voor de GP Samyn gezegd dat Alpecin-Fenix alleen maar Mathieu heeft en dat Quick Step op meerdere paarden kan wedden. Dat was in het verkeerde keelgat geschoten bij Alpecin-Fenix", vertelt de anonieme renner. "Ik weet dat Flo geen slechte bedoelingen had met die uitspraak. Ik ken hem goed genoeg, hij zei gewoon wat er in hem opkwam. Maar bij Alpecin-Fenix waren ze toch wat kwaad."

Volgens de spion, zoals we hem nu ook maar noemen, was de vreugde dat juist Merlier en niet Van der Poel had gewonnen groot: "Ze wilden bewijzen dat ze er als team staan. Ze zijn meer dan enkel Mathieu van der Poel. Eerlijk toegegeven is Alpecin-Fenix echt wel een indrukwekkende ploeg. In Kuurne-Brussel-Kuurne hebben ze Mathieu voortdurend voorin gehouden totdat hij ten aanval trok. Ik kijk er al naar uit om hen tegen te komen in de Tour."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws