Van Aert ziet meerdere kanshebbers in Strade, maar: 'Mathieu was indrukwekkend in Kuurne'

Titelverdediger Wout van Aert verkende gisteren het parkoers van de Strade Bianche. Hij is klaar voor de wedstrijd en vertelt dat hij onder de indruk was van wat hij zag van Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe.
Van Aert ziet meerdere kanshebbers in Strade, maar: 'Mathieu was indrukwekkend in Kuurne'

"Deze verkenning is altijd een van de leukste fietstochtjes van het jaar", vertelt van Aert aan Sporza. "Ik ben goed uit de hoogtestage gekomen. Vooral tijdens de laatste week heb ik een mooie stap gezet."

Op Strava was te zien dat onze zuiderbuur de nodige PR's verbeterde op en rond de Teide. "Je moet die cijfers in hun context zien", legt hi uit. "Het is niet zo moeilijk om je persoonlijke records te verbeteren. Veel belangrijker is het hoe mijn gevoel was en hoe de echte wattages waren. En dat zat ook allemaal goed."

De renner van Jumbo-Visma is er dus klaar voor, al moet hij om te winnen wel afrekenen met enkele geduchte tegenstanders. Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe maakten in het Vlaamse openingsweekend en dat is ook Van Aert niet ontgaan: "Mathieu en Alaphilippe hebben er elk een zware koers van gemaakt. Vooral Mathieu zag er zondag heel sterk uit, dat was wel indrukwekkend. Ik denk dat het verstandig is om nog wat meer renners in de gaten te houden. De Strade Bianche heeft misschien wel het sterkste deelnemersveld van alle eendagskoersen."

Van Aert noemt onder meer Tadej Pogacar en Egan Bernal. En in Toscane komt hij nog een rivaal uit het veld tegen: Tom Pidcock. "Deze koers moet hem qua profiel nog beter liggen dan het openingsweekend. Ik ben benieuwd."

  • Wout van Aert
  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws