5 Keiharde bewijzen waaruit blijkt dat wielrennen toch echt de allermooiste sport op aarde is

Onze redacteur verzamelde 5 keiharde bewijzen voor wat we eigenlijk allemaal al weten...
champagne

1) Veel andere (top)sporters fietsen, terwijl dat omgekeerd niet gebeurt

Schaatsers zijn niet van de fiets te slaan, Max Verstappen racet regelmatig door de Monegaskische heuvels op z'n stalen ros en als ik zelf langs het kanaal rijd kom ik regelmatig roeiers tegen. Niet in een boot in het water (oké, ook wel..), maar op de racefiets, te herkennen aan fietskleding van hun roeiclub.

Andersom bindt er nooit een wielrenner de schaatsen onder (oké, laatst met natuurijs misschien wel..) of stapt er eentje in een roeiboot om eens een stukje te gaan varen. Dit kan maar één ding betekenen: wielrennen is leuker dan al die andere sporten, maar voor de vorm of uit koppigheid blijven schaatsers, roeiers en anderen net doen alsof ze dat leuker vinden*.

* Er zijn natuurlijk wel voorbeelden van een verdwaalde schansspringer die wél echt de overstap maakt...

2) Bij wielrennen zie je heel veel natuur

Niet elke week een veld met dezelfde lijnen erop. Niet elke week dezelfde sporthal. Niet elke week hetzelfde rondje. Niet elke keer hetzelfde kanaal. Nee, gewoon op de openbare weg - zelfs als je wel hetzelfde rondje rijdt, verandert er elke keer wel iets. En je hoeft je fiets maar in de achterbak te gooien en je kan de wereld ontdekken per fiets (in normale tijden dan).

3) Wielrenners zijn de aardigste sporters

Op de weg groeten we elkaar allemaal (tenminste, de meesten doen dat..) en profs staan bijna altijd, op ieder moment de pers te woord of zijn bereid tot een selfie - buiten coronatijd. Buiten coronotijd kun je ook zo bij de ploegbus komen; je kunt nog net niet douchen met de renners...

Kom daar eens om in andere sporten. Weet je nog dat Van der Poel en Van Aert na Gent-Wevelgem even een klein meningsverschil hadden over een koerssituatie? Vergeleken bij dat kinderachtige gedoe laatst tussen Dusan Tadic en Denzel Dumfries hadden ze daar de Nobelprijs voor de Vrede voor kunnen krijgen.

Nee, mensen die wielrennen zijn gewoon echt heel fijne venten (m/v) en dat maakt de sport de mooiste van allemaal!

4) Wielrennen is de gezelligste sport

Bij welke sport kun je nou midden tijdens je activiteit stoppen om - in normale tijden - even gezellig op een terras te zitten? Zelfs tijdens de sport kun je honderduit praten en toch nog aan je conditie werken. Na afloop kun je meteen aan het bier en de snack onder het mom van de koolhydraten aanvullen

5) Maar gelukkig is wielrennen ook de beste sport om af te vallen

Kijk dit tabelletje maar, met het aantal kilocalorieën per uur dat je verbruikt. Alleen squashen kan tippen aan onze edele sport. Maar squashen doe je over het algemeen veel korter dan fietsen.

Bron: gezondheidsnet.nl

Laatste nieuws