Van der Poel: 'Alaphilippe vertelde me dat z'n benen niet meer top waren'

Mathieu van der Poel heeft op magistrale wijze de Strade Bianche gewonnen nadat hij op de slotklim wereldkampioen Julian Alaphilippe en Egan Bernal uit het wiel reed. Na afloop deed hij z'n verhaal.
Van der Poel: 'Alaphilippe vertelde me dat z'n benen niet meer top waren'

"Dit was eentje die ik heel graag wilde winnen", vertelt de Nederlands kampioen in het flashinterview. "Ik voelde me erg goed en trok ten aanval op de laatste gravelstrook. Toen kwam ik voorop met Bernal en Alaphilippe en we werkten goed samen met z'n drieën."

"Ik voelde dat er nog wel wat in m'n benen zat en dat ik wel voluit kon op de slotklim", omschrijft Van der Poel zijn gevoel in de finale. "Het is echt geweldig om het deze manier af te maken."

"Of ik bang was voor Alaphilippe? Julian was een beetje moet op het einde en hij vertelde me dat z'n benen niet meer top waren op het einde. Normaal gesproken rijdt hij altijd voluit mee, maar nu sloeg hij ook wat beurten over. Ik wist wel dat hij niet loog. Egan Bernal gaf me juist de beste indruk bergop, maar ik wist dat de laatste klim me echt goed lag."

Tot slot werd Van der Poel nog gevraagd of dit het begin is van een glorieuze klassiekercampagne. "Ik hoop het", lachte de winnaar.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws