Video | Zo hectisch is de Strade Bianche voor renners en ploegleiders

De Strade Bianche is één van de mooiste koersen om naar te kijken, maar voor renners en ploegleiders is het vooral een hectisch gebeuren. Velon maakte een paar schitterende filmpjes, waarin je kunt zien hoe het er aan toe ging in Toscane.
VIDEO | Zo hectisch is de Strade Bianche voor renners en ploegleiders

Gaten in de weg, remmen voor bochten die je amper ziet aankomen, valpartijen en bidons die alle kanten op vliegen. "Ik denk dat ik voor iedereen kan spreken, op de crossers na, dat we niet gewend zijn om op dit terrein te fietsen", vertelt Lotto-Soudal renner Tosh Van Der Sande.

Van Der Sande, die de wedstrijd overigens niet uitreed, legt uit hoe chaotisch het is. "Je weet niet wat degene voor je doet, dus je moet gefocust blijven. Het is zo belangrijk om alle stroken voor in het peloton aan te vatten. Achterin zie je valpartijen en lekke banden. Op normale wegen fiets je daar zo langs, maar hier moet je echt zien hoe de ondergrond is. Soms zijn het maar losse stenen en als je daar in verzeilt verlies je zo 10 kilometer per uur aan snelheid. Als ze dan vooraan flink gas geven is het heel moeilijk om ze bij te houden."

Tosh Van Der Sande legt uit hoe hectisch het is

In dit filmpje laten ze de communicatie tussen ploegleiders en renners zien. Zo vraagt Robert Gesink om een nieuwe fiets en wordt Tobias Foss gevraagd om bij Wout Van Aert te blijven. Diezelfde Van Aert moedigt zijn ploeggenoot aan via de radio. Verder zie je beelden van de bevoorrading en Deceuninck-Quick Step ploegleider Davide Bramati die op zijn kenmerkende manier zijn kopman Julian Alaphilippe door de wedstrijd leidt. "Wat een stress jongens", zegt de Italiaan in de finale en daarmee kan hij het niet beter samenvatten.

Laatste nieuws