Zwaarder dan gedacht geblesseerde Tiesj Benoot bedankt man die voor hem zorgde na val in Strade Bianche

Mooi dat Benoot met z'n toch best wel zware blessure hier oog voor heeft!

tiesj benoot
  • Afbeelding van Tiesj Benoot Tiesj Benoot

Tiesj Benoot was zaterdag in de Strade Bianche een van de belangrijkste slachtoffers van de zware valpartij die ontstond door een windvlaag. De Belg ging op het gravel hard tegen de vlakte en zit met diepe wonden aan z'n rug en linkerknie. Op dit moment kunnen ze niet gehecht worden.

Benoot zou aanvankelijk de Tirreno rijden. Daar ging eigenlijk meteen al een streep door. Maar ook de rest van z'n klassieke voorjaar zou wel eens enigszins gehypothekeerd kunnen worden door de blessures. Het is dus niet allemaal hosanna voor Jumbo-Visma deze dagen.

De Belg werd direct na zijn val geholpen door een toeschouwer die een warme jas om hem heen sloeg. Op het moment zelf reageerde Benoot daar een beetje chagrijnig op, zo schrijft hij op Twitter bij een foto van het moment. In hetzelfde bericht wilde hij, nu de teleurstelling wat wegis, toch nog even de man vriendelijk bedanken. Mooi dat Benoot daar oog voor heeft!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers. Onze klassiekergids ligt nu in de winkel en haal je bij de betere bladenzaak. De seizoengids kun je ook nog steeds bestellen via tijdschriftenland.